*

Ijmuider Courant
 
31-01-2015 18:33 Binnenland

URK - Vissers uit Urk gaan zelf voor de Noord-Franse kust op zoek naar de vermiste kotter Z85 Morgenster. Een woordvoerster van de gemeente Urk heeft een bericht daarover van Omroep Flevoland bevestigd. De Morgenster verdween woensdagmiddag op volle zee, tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne.

31-01-2015 19:15 Binnenland

HILVERSUM - Veroordeelden kunnen vanuit hun cel vrijwel ongehinderd doorgaan met hun criminele handel en wandel. Dat blijkt uit een onderzoek van onder meer justitie en politie dat de researchredactie van RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Nationale Recherche.

 
31-01-2015 16:17 Video

VOLENDAM - Echte waaghalzen namen zaterdagmiddag een duik in zwembad De Waterdam in Volendam. Daar werden de allereerste open Nederlandse kampioenschappen ijszwemmen gehouden, waarbij het water niet warmer dan vijf graden mag zijn.

31-01-2015 13:31 Binnenland

VALKENBURG - Het publiek is zaterdag in de gelegenheid gesteld om afscheid te nemen van voormalig militair vliegveld Valkenburg.

31-01-2015 09:15 Haarlem e.o.

HAARLEM - In Haarlem is een verbod op het rondlopen met een koeltas opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Zulke tassen, voorzien van een isolatielaag van aluminiumfolie, blijken namelijk populair bij winkeldieven. Wie zijn gestolen spullen in een koeltas stopt, kan de detectiepoortjes van een winkel passeren zonder dat het alarm afgaat.

Tommy Wieringa Tommy Wieringa
31-01-2015 08:17 Binnenland

Op mijn bureau ligt al maanden een overlijdensbericht uit de krant. Peter Delahay, 'cosmic warrior', wordt erin uitgezwaaid door zijn vrienden. Op zijn verjaardag gestorven, 74 jaar oud. Kanker in zijn hoofd, korte lijdensweg.

Gerben van 't Hek Van de hoofdredactie
31-01-2015 08:22 Binnenland

Het papier is geduldig, luidt een oud gezegde. Maar het papier is ook traag. Zeker in een wereld die 24/7 vol doordraait. Dan wil je als lezer niet altijd maar wachten op de 'plof' op de deurmat de volgende morgen voor zeven uur.

Yvo Grote Zwart-wit
31-01-2015 08:14 Zwart-Wit

De televisiekijker kreeg donderdag een avondvullend programma voorgeschoteld. Geen voorgekauwde actie voor een goed doel, maar een spannende inval van een gewapende man eindigend in een spectaculaire arrestatie.

31-01-2015 07:32 IJmond

SPAARNWOUDE - In Velsen dwarrelde donderdagnacht de eerste sneeuw van het jaar neer. Dat leverde vrijdag schilderachtige landschappen op.

31-01-2015 11:42 Sport Algemeen

ZEIST - De KNVB heeft in verschillende regio’s alle amateurvoetbalwedstrijden voor zaterdag afgelast. Door winterse omstandigheden zijn veel velden er slecht aan toe.

   
foto's 
31-01-2015 13:48 Sport Algemeen

TECHENDORF - Nog geen ijs in Nederland, dus daarom maar weer naar Oostenrijk voor een Alternatieve Elfstedentocht. Winnaar bij de mannen werd Erwin Mesu, bij de vrouwen de Wervershoofse Yvonne Spigt.

31-01-2015 06:25 Binnenland

LAGE VUURSCHE - Prinses Beatrix viert zaterdag haar 77e verjaardag. Waarschijnlijk wordt die dag in huiselijke kring gevierd. De voormalige koningin woont tegenwoordig op Kasteel Drakensteyn. Daar ging ze weer wonen na haar troonsafstand in april 2013. Voordat ze naar Den Haag verhuisde, woonde ze daar ook al met haar gezin.

30-01-2015 17:03 IJmond

VELSEN-NOORD - Een bestelwagen is vrijdagmiddag onder het viaduct van de Velsertraverse tot stilstand gekomen, omdat de bestuurder onwel was geworden.

30-01-2015 18:57 IJmond

IJMUIDEN - Mo heeft een slechte thuissituatie, Tim is homo en worstelt met zijn gevoelens, Aisha wordt gediscrimineerd en Alice heeft een drugsprobleem. Het zouden zomaar verhaallijnen kunnen zijn uit een soap, maar theatergroep The Passengers probeerde gisteren op deze manier de derdejaars leerlingen van het Technisch College te laten nadenken over deze onderwerpen.

30-01-2015 20:58 Binnenland

NIEUWEGEIN - De nabestaanden van de slachtoffers van de neergestorte MH17 kunnen begin maart de wrakstukken van het toestel bekijken. Dat heeft voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vrijdag gezegd op een informatiebijeenkomst voor nabestaanden in Nieuwegein.


Stelling

Deuren dicht voor terrorist

De portier van het omroepgebouw van de NOS krijgt alom lof toegezwaaid over de kalme manier waarop hij Tarik Z. naar een lege studio begeleidde. Moed kan de man niet ontzegd worden, maar de vraag is of de portier de gewapende man wel had moeten binnenlaten. De terroristen die een bloedbad aanrichtten bij Charlie Hebdo konden dat doen doordat een medewerkster ze onder bedreiging binnenliet. Een portier, die wel is opgeleid om dit soort incidenten het hoofd te bieden, zou moeten weigeren de toegangsdeur te openen.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!