*

IJmuider Courant
 
27-02-2015 12:40 IJmond

IJMUIDEN - Een auto die geparkeerd stond aan de Halkade in IJmuiden is vrijdagochtend in het water beland. De bestuurder had zijn auto neergezet op de kade en daarbij mogelijk de handrem vergeten. De auto is  tussen twee kotters terechtgekomen.

28-02-2015 07:00 Metropool

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over vergoeding en verwijzing rondom huidproblemen.

27-02-2015 17:05 IJmond

DRIEHUIS - Opnieuw hebben mannen geprobeerd in te breken bij tabakszaak Maaike Tromp in Driehuis. In de nacht van donderdag op vrijdag werd gepoogd een raam in te slaan.

27-02-2015 14:27 IJmond

VELSEN-NOORD - In het plantsoen achter woningen aan de Schulpweg in Velsen-Noord werd vrijdagmorgen een dode python gevonden.

27-02-2015 13:13 IJmond

DEN HELDER - De Helderse vissermannen Henk en Dick de Vries van de kotter HD 70 Hanny hebben van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) een officiële waarschuwing gekregen.

27-02-2015 18:42 Entertainment

LOS ANGELES - De Amerikaanse acteur Leonard Nimoy, wereldberoemd geworden als Mister Spock in de serie Star Trek, is vrijdag in Los Angeles aan de longziekte COPD overleden. Dat meldden Amerikaanse media.

27-02-2015 10:12 IJmond

IJMUIDEN - Kiest schapenboer Jan in Boer Zoekt Vrouw (BZV) voor IJmuidense Rianne, met wie hij een klik heeft? Of gaat de Texelaar achter de vonk aan die hij bij de andere kandidate, Marieke, voelt? Zelfs de beste vriendinnen van Rianne weten het niet.

27-02-2015 10:15 IJmond

VELSERBROEK - Velserbroekers hebben deze week al zeker drie keer alarm geslagen wegens (vermeende) woninginbrekers.

28-02-2015 08:00 Metropool

ALKMAAR - ,,De onderste steen boven! Er wordt de laatste tijd al geroepen om een parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen en ik denk – en verwacht – dat mijn bevindingen deze kwestie alleen maar explosiever maken.’’

28-02-2015 07:26 Binnenland

RIJSWIJK - De provincies doen dit jaar zuinig aan om kiezers naar de stembureaus te lokken. Ze trekken minder geld uit voor zogeheten opkomstbevorderende campagnes. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP. Op 18 maart kunnen Nederlanders stemmen voor zowel de Provinciale Staten als de waterschappen.

27-02-2015 17:02 Metropool

Het is al een paar dagen hommeles met de tabletkranten en e-papers van dit dagblad. De pdf-versies van de krant verschenen enkele keren laat en de ’tablet’-versies waren gedurende een paar dagen zelfs helemaal niet op te roepen. Die laatste ’next gen-kranten’ kwamen pas vrijdag weer beschikbaar, maar toen gooide een nieuwe storing roet in het eten.

27-02-2015 15:17 IJmond

IJMUIDEN AAN ZEE - IJmuiden aan Zee, Beverwijk, Zandvoort en Bloemendaal aan Zee kunnen grotere trekpleisters worden voor buitenlandse toeristen die in Amsterdam verblijven. Dat beoogt promotieorganisatie Amsterdam Marketing met een speciale campagne, die binnenkort van start gaat.

27-02-2015 13:04 IJmond

IJMUIDEN - Cor Speelman, het gezicht van Zwembad de Heerenduinen in IJmuiden, is zijn leven lang betrokken bij mensen met een beperking. Naast sporten met deze doelgroep maakt hij samen met Esther van Dijk dromen waar van mensen met een verstandelijke beperking. Cor Speelman haalt dromen persoonlijk en officieel op bij de ’dromers’. Samen met Esther, die een lichte verstandelijk beperking heeft.

27-02-2015 12:30 Binnenland

AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam heeft vrijdag de top van de grootste bouwfraudeurs uit de Nederlandse geschiedenis fors hogere straffen opgelegd dan de Haarlemse rechtbank in eerste instantie deed. Aerdenhouter Jan van V. kreeg zeven jaar cel. De voormalige notaris Jan Carel K. uit Heemstede vier jaar.

27-02-2015 10:28 IJmond

WIJK AAN ZEE - De politie, de kustwacht, de KNRM en de IJmuidense reddingsbrigade zijn vrijdagochtend in Wijk aan Zee bezig met een grote zoekactie naar een vermiste vrouw.


Stelling

Gasmiljarden verkwanseld

Nederlandse aardgas is jarenlang voor een habbekrats verkocht aan Italië. De uitverkoop werd in gang gezet door Joseph Luns, maar duurde tot in deze eeuw voort. Kon de deal in de koude oorlogsjaren zestig nog verdedigd worden met het argument dat Italië zich anders tot de Sovjet Unie zou wenden, later was van een politiek ’voordeel’ geen sprake. Nederland heeft 100 miljard aan inkomsten door de vingers laten glippen. Terwijl Groningen de prijs betaalt in de vorm van bodemverzakking en aardbevingen, is het gas verkwanseld.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
23-02-2015 13:31 Vraag & antwoord

Een uitgezakte kaaklijn met hamsterwangen, rimpels en plooien op de wangen of een uitgezakte en slappe hals. Het aangezicht en de hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. Soms corresponderen deze gezichtskenmerken niet meer met hoe iemand zich voelt. Een facelift of halslift kan een oplossing zijn om er frisser, jonger en energieker uit te zien. Plastisch chirurg Karel Stevens beantwoordt hierover drie vragen van lezers.

Lees verder!