Ambulance betrokken bij ongeval Velsen-Zuid

Foto’s: Ko van Leeuwen
Bekijk Fotoserie

VELSEN-ZUID - Op de Amsterdamseweg in Velsen-Zuid is een ambulance betrokken geweest bij een ongeval. Het verkeer liep vast, maar de weg is inmiddels vrijgegeven.

Door Lotte Verheul - 22-9-2016, 15:22 (Update 23-9-2016, 8:18)

Op de Amsterdamseweg is bij de afrit van de A22 een ambulance aangereden die met spoed onderweg was. De ambulance had zwaailichten en sirene aan staan en wilde via een dienstweg naar de Velsertunnel. Hij had op dat moment een patiënt aan boord.

Na de aanrijding zijn meerdere ambulancevoertuigen ter plaatse gekomen. Als eerste voor de patiënt en de inzittenden van beide voertuigen, later om spullen over te nemen van de beschadigde ambulance.

Het verkeer liep door het ongeval vast. Vanaf de A22 naar IJmuiden moest men eerst de Amsterdamseweg op om bij de reiniging te draaien. Het gevolg was een file op de A9/Wijkertunnel/A22 vanaf Heemskerk.

Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid kon niet richting Amsterdam en werd teruggestuurd.

Naast de politie regelden ook weginspecteurs van Rijkswaterstaat en de Provinciale Waterstaat het verkeer.

Beide voertuigen zijn afgevoerd door bergingsbedrijven en na het bestrijden van wat lekkage op het wegdek kon het kruispunt weer worden vrijgegeven.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling