Premium

Schrijvende Boeing-pilote is rolmodel voor meisjes: ’Ik wil meiden laten geloven dat ze alles kunnen’

,,Gewoon proberen, je kunt alles tot bewezen is dat je het niet kan’’, weet de Hoofddorpse Boeing-pilote Jacqueline Vollebregt.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hoofddorp

De Hoofddorpse KLM-gezagvoerder Jacqueline Vollebregt is al jaren een rolmodel, terwijl ze zich daar niet altijd bewust van was. Twee dochters van vrienden werden ook pilote, een derde overweegt het. ,,Dat kan geen toeval zijn’’, realiseert Vollebregt zich. Onlangs maakte ze haar debuut met het kinderboek ’Thirsa en het spookvliegtuig’, met in de hoofdrol een meisje dat leert vliegen.

Haar moeder groeide op in een tijd dat vrouwen niet door mochten leren. ,,Jij kan worden wat je wil, alles is mogelijk’’, gaf ze haar dochter Jacqueline mee. Die was aan het einde van haar tienerjaren op zoek naar werk dat haar lag. Toen ze tijdens een reis naar Mexico een kijkje mocht nemen in de cockpit, vond ze dat al enorm gaaf. Ze had allerlei baantjes die ze niet tot haar 65e zou volhouden en trok de stoute schoenen aan. Vollebregt ging vlieglessen nemen bij de Martinair Vliegschool.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.