Premium

Negen meter hoog springen? Dat wordt in Het Polderhuis in Velserbroek een knal tegen het dak voor trampolinespringer Romana Schuring

Trampolinespringer Romana Schuring wil zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio. Ook voor haar zou de beoogde verhuizing van TVIJ naar Het Polderhuis - na een fikse verbouwing - een opluchting zijn.
© foto United Photos/Ron Pichel
Velserbroek

Ruim honderd trampolinespringers van de Velsense sportvereniging TVIJ wachten gespannen af. Binnenkort moet duidelijk worden of zij hun intrek kunnen nemen in een beoogd nieuw onderkomen bij Het Polderhuis in Velserbroek. Als alles meezit, kiezen de TVIJ’ers daar straks tijdens trainingen regelmatig serieus het luchtruim: tot tien meter hoog. Maar dan moet Het Polderhuis wel ingrijpend worden verbouwd. En daarvoor is geld nodig, veel geld.

Pats. Voor een zoveelste tussenlanding laat Romana Schuring haar voeten op de trampoline ploffen. Trainingssprongen, daarmee is ze doende. In de Velserbroekse gymzaal De Springplank is het een komen en gaan van jonge sportkledingdragers. Romana heeft geen oog voor de drukte om haar heen. Geconcentreerd kromt ze haar rug, om pakweg een halve seconde later aan een sierlijke korte ’vlucht’ te beginnen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.