Havo-leerling eindexamenklas Kennemer College Beverwijk besmet met corona, negen andere leerlingen uit voorzorg naar huis

Een eindexamen van het Kennemer College in mei vorig jaar.
© Archieffoto
Beverwijk

Een leerling uit de eindexamenklas havo van het Kennemer College in Beverwijk is positief getest op het coronavirus.

Dat laat de school weten in een brief aan de ouders. Volgens de schoolleiding is er ’geen reden tot paniek’, aldus de brief.

’Het gaat om één leerling die bij de GGD helder in beeld is. De GGD voert het bron- en contactonderzoek op dit moment uit. Zij zoeken uit met wie deze leerling nauw contact heeft gehad. Er is alleen sprake van nauw contact als een leerling minstens vijftien minuten of langer in contact is geweest met de betreffende leerling met een afstand van minder dan anderhalve meter. Er is dus op dit moment geen sprake van een uitbraak; er is geen sprake van meerdere besmettingen’, schrijft de schoolleiding aan de ouders.

Uit voorzorg zijn negen andere leerlingen thuis gebleven. Deze leerlingen waren mogelijk minimaal een kwartier dichter dan anderhalve meter in contact geweest met hun besmette klasgenoot, meldt rector Marc van Buuren. Hij wacht op verder advies van de GGD. ,,Dat komt vandaag.’’

Anderhalve week geleden bleken twee leerlingen op het beroepsgerichte vmbo van het Kennemer College besmet met het coronavirus. Het vmbo en havo/vwo van het Kennemer College zijn aparte scholen. Deze leerlingen zitten niet bij elkaar in hetzelfde gebouw.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.