Premium

PvdA Beverwijk wil met andere raadsfracties brainstormen over kostendekkend afvalbeleid, zodat de afvalheffing niet omhoog hoeft

Het afvalbrengstation in Beverwijk wordt beter en beter gevonden. In 2019 gooiden Beverwijkers ruim zeshonderd ton meer grof afval weg dan in de jaren daarvoor.
© Archieffoto/Ronald Goedheer
Beverwijk

Fractievoorzitter Jacqueline Dorenbos van de PvdA wil met collegafracties brainstormen over oplossingen op afvalgebied. In 2019 blijken de kosten voor inzameling van grof afval in Beverwijk met 630.000 euro te zijn overschreden. Dorenbos wil voorkomen dat dit leidt tot verhoging van de afvalheffing, zoals wethouder Hanneke Niele eerder in deze krant aankondigde. Komende maandag om half acht belegt Dorenbos daarom een bijeenkomst.

De wethouder maakte afgelopen week bekend dat afvalinzamelaar HVC Beverwijk een stevige naheffing over 2019 heeft gepresenteerd. De Beverwijkers brachten met z’n allen zeshonderd ton meer grof afval naar het afvalbrengstation aan de Binnenduinrandweg. Dat gaat dus ook meer kosten: 630.000 euro, om precies te zijn. Ook volgend jaar verwacht ze opnieuw een toename, te meer omdat tijdens de coronalockdown menig schuurtje of zolder is leeg geruimd.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.