Horecamedewerker van clubhuis Tennisvereniging BLTC Westerhout in Beverwijk test positief op coronavirus, clubhuis tijdelijk gesloten

Geen competitie dit weekend.
© Archieffoto
Beverwijk

Een personeelslid van het clubhuis van de Beverwijkse tennisvereniging BLTC Westerhout is positief getest op het coronavirus. Een domper voor de tennisclub die het clubhuis heeft gesloten.

Dat bevestigt Martijn Spindelaar, de voorzitter van de vereniging. De barmedewerker is volgens de voorzitter afgelopen dinsdag voor het laatst op de club geweest. Het is niet bekend waar de medewerker het virus heeft opgelopen.

Het clubhuis, dat onafhankelijk van de tennisvereniging wordt uitgebaat, blijft gesloten tot volgende week zaterdag. Dan zijn de tien dagen van verplichte quarantaine voorbij. De rest van het barpersoneel van het clubhuis gaat volgens de voorzitter ook preventief in thuisquarantaine. Hetzelfde geldt voor tennistrainers die in contact met de barmedewerker zijn geweest. Er hoeven geen clubleden in quarantaine te gaan, zegt Spindelaar.

Competitie

De competitiewedstrijden die dit weekend en de week daarna op BLTC Westerhout waren gepland, zullen worden verplaatst naar een later tijdstip. Interne wedstrijden en een deel van de tennistrainingen zijn afgelast. Sommige trainingen kunnen doorgaan, doordat een aantal trainers niet dichtbij de barman is geweest.

Spindelaar: ,,Het is balen, zeker omdat we als vereniging maatregelen hebben getroffen om corona af te wenden. We lieten maar een beperkt aantal mensen toe in het clubhuis en zorgden ervoor dat iedereen afstand tot elkaar kon bewaren. Het seizoen kreeg in het voorjaar al een moeilijke start, maar we hoopten het rond deze tijd goed te kunnen afsluiten.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.