Nog meer klappen in de muziekbranche: flinke reorganisatie bij festivalorganisator ID&T

Op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer bij Mysteryland in 2019
© foto Michel van Bergen
Amsterdam

Festivalorganisator ID&T heeft een ingrijpende reorganisatie aangekondigd. Veertig procent van de functies komt te vervallen.

Dat meldt Het Parool. Maandag is het personeel ingelicht over dit plan. Om hoeveel banen dit precies gaat, is nog niet bekendgemaakt.

ID&T is een van de grootste organisatoren en zit onder meer achter de festivals Mysteryland in Haarlemmermeer en Welcome to the Future in Het Twiske. Ook Awakenings, Milkshake en Amsterdam Open Air zijn deze organisator. Er komen zo’n 1,5 miljoen bezoekers per jaar naar evenementen van ID&T.

ID&T is de zoveelste in het rijtje. Sinds de coronacrisis krijgt de muziekindustrie harde klappen. Eerder ontsloeg festivalorganisator Friendly Fire, dat achter Indian Summer zit, tien van de 35 personeelsleden. Concertorganisator Mojo liet een derde van het personeel gaan.

Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) vreest voor een enorme kaalslag. Bij de zestig aangesloten poppodia is een tekort van 9,8 miljoen euro vastgesteld en verwacht wordt dat de podia met een omzetverlies van 125 miljoen euro te maken krijgen.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.