Opmerkelijke transfer: Telstar-speler Benamar verkast naar de Serie A

Benaissa Benamar.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Een opmerkelijke transfer is in de maak. Telstar raakt zijn centrale verdediger Benaissa Benamar kwijt aan Sassuolo, een club uit de Serie A in Italië.

„Alleen de handtekeningen ontbreken nog”, zei Telstar-trainer Andries Jonker maandagavond tegen Fox Sports, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

Bij die wedstrijd doet Benamar niet mee, hij zit op de tribune. „Als een transfer zo dichtbij is, laat je een speler niet spelen”, verklaarde Jonker. De transfer moet dus nog wel worden afgerond, maar volgens Jonker komt dat wel goed. „Met wat er nu afgesproken is zijn wij tevreden. Die afspraken zijn wat ons betreft akkoord. En Benamar is zeer verheugd met zijn verbetering.”

Gemis

Voor de Telstar-trainer is het vertrek van de 23-jarige centrale verdediger een gemis. „Ja, dat wel, maar dat is wel hoe het hier werkt. Hij is de vijfde speler die, sinds ik hier werk, de stap maakt. Daar doen we het als Telstar voor en ik gun het hem van harte. Bijna al onze jongens spelen hier omdat ze iets willen bereiken dat meer, hoger en beter is dan Telstar. Nou, Sassuolo is meer, hoger en beter dan Telstar. Het past hem, hij wil het heel graag en wij zouden tevreden zijn met de voorwaarden die nu zijn afgesproken. Dan is één en één twee, dan gaan we dat doen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen