Historische wedstrijd krijgt historische uitslag: Telstar wint met 6-1 van FC Den Bosch

Velsen-Zuid

Telstar heeft de laatste wedstrijd met publiek met 6-1 gewonnen van FC Den Bosch.

De wedstrijd tussen Telstar en FC Den Bosch was op voorhand al historisch. De wedstrijd is voorlopig de laatste wedstrijd die met publiek gespeeld mag worden. Door coronamaatregelen zijn sportwedstrijden in Nederland zeker de komende drie weken zonder supporters. Ook evenaarde Frank Korpershoek met zijn optreden het record van Fred Bischot. Beide spelers hebben nu 372 wedstrijden gespeeld in het shirt van Telstar.

Het werd een eenvoudig avondje voor Telstar. Bij vlagen leek het wel alsof de tegenstander te gast was op een feestwedstrijd ter ere van Korpershoek. Telstar speelde uitstekende combinatiespel maar FC Den Bosch legde de thuisploeg vrijwel niets in de weg om uit te lopen naar een grote uitslag. Sebastian Soto debuteerde in de basis en scoorde direct twee keer.

In de tweede helft ging de voorstelling verder. Glynor Plet tekende voor het tweede doelpunt van dit seizoen. Uit een vrije trap maakte Ilias Bronkhorst zijn vierde goal van het seizoen. De vijfde treffer werd gemaakt door invaller Gylanio van Velzen.

Den Bosch deed wat terug door Honkamp. Het slotakkoord werd gegeven door weer een goal van Ilias Bronkhorst. Supporters van Telstar riepen het hele elftal uit tot man of the match.

Meer nieuws uit Telstar