Stadsschouwburg Velsen en Kennemer Theater kunnen voorlopig zo’n honderd bezoekers blijven ontvangen

Andreas Denk (l) en Cherif Zaouali (r) vorige week in ’Buurmans Keukenparade’ in de Stadsschouwburg Velsen.
© Foto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk
IJmond

Het Kennemer Theater in Beverwijk en de Stadsschouwburg Velsen krijgen voorlopig geen verdere beperking in hun bezoekersaantallen opgelegd. De Veiligheidsregio Kennemerland heeft de twee een ontheffing op de aangescherpte coronaregels verleend.

Dat betekent dat beide culturele instellingen tot voorlopig 19 oktober bij voorstellingen nog steeds circa honderd bezoekers mogen ontvangen. De nieuwe kabinetsregel is dertig bezoekers bij evenementen.

Regionaal mag van de kabinetslijn afgeweken worden en de Veiligheidsregio Kennemerland maakt van die mogelijkheid gebruik, zij het niet voor alle theaters. ,,De veiligheidsregio Kennemerland kiest ervoor om de ontheffingen te richten op theaters en concertgebouwen. Zes instellingen krijgen de ontheffing omdat ze van groot regionaal belang zijn en een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur’’, aldus het bestuursorgaan in een persverklaring.

Bij die zes horen behalve de schouwburg van Velsen en het Beverwijkse theater ook de Stadsschouwburg van Haarlem, en in die plaats tevens concertzaal Patronaat en de Philharmonie, en schouwburg De Meerse in Hoofddorp. De Haarlemse Toneelschuur valt daar bijvoorbeeld buiten, tot teleurstelling van dat theater zelf overigens.

(Tekst gaat door onder de foto)

’Danstuin’ in 2019 in het Kennemer Theater.
© Foto Heleen Vink

De Veiligheidsregio Kennemerland rekent erop dat bezoekers ’hun gezond verstand gebruiken bij hun reis en bezoek’, en dat ze dus afstand houden en aanwijzingen van het personeel van de instelling opvolgen. Voorzitter Marianne Schuurmans, burgemeester van Haarlemmermeer, stelt in de persverklaring: ,,Bij elk besluit dat we als veiligheidsregio nemen, staat de volksgezondheid voorop. Dat geldt ook bij dit besluit. Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames in de regio loopt snel op. Het bezoek aan de betreffende instellingen moet daarom voor iedereen veilig verlopen.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.