Grote brand verwoest bedrijfsgebouw in Heemskerk [video]

© DNP.NU
© DNP.NU
1/5
Heemskerk

In de nacht van zaterdag op zondag was er rond 04.15 uur melding van brand aan de Timmerwerf in Heemskerk. Daar is nu ruim een jaar een bedrijventerrein met onder meer opslagloodsen. In een daarvan was brand uitgebroken.

Omdat er ook verf was opgeslagen en de vlammen uit het dak sloegen, werd ongeveer een half uur later opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Eigenaren van loodsen werden opgetrommeld in geval er bijvoorbeeld sleutels nodig zouden zijn. Een van hen richtte een tijdelijke ‘koffiecorner’ in.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.NU

De brandweer kreeg volgens voorlichter Maurice Dorsman van de Veiligheidsregio Kennemerland hulp van korpsen uit Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland-noord, onder meer een schuimblusvoertuig uit Krommenie en uit Zaandam materieel voor watervoeding.

Met behulp van ladderwagen en hoogwerker waren rond 06.00 uur de vlammen onder controle. Er hoefden geen mensen te worden geëvacueerd, in de directe omgeving is wel gewaarschuwd om ramen en deuren dicht te houden. Bij de brand kwam veel rook vrij, die over het duingebied naar zee trok. Hierdoor bleef het risico voor bewoners van Heemskerk en omgeving beperkt.

(Tekst gaat door onder de foto)

De loods is rond 5 uur gedeeltelijk ingestort, er was een kraan onderweg om panelen uit elkaar te halen om later de schade te kunnen bekijken. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Ook is onduidelijk wat er opgeslagen lag in de loods.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.