Burgemeester Dales is zeer verontwaardigd over rellen in Velsen-Noord: ’Dit is ongekend voor Velsen’

Er was veel politie op de been in Velsen-Noord.
© Foto Michel van Bergen
Velsen-Noord

Burgemeester Frank Dales is zeer verontwaardigd over de rellen van maandagavond in Velsen-Noord. ,,Dit is ongekend voor Velsen.’’ De burgemeester overweegt relschoppers die geïdentificeerd kunnen worden, een gebiedsverbod op te leggen.

Lees ook: Vuurwerkdemonstratie loopt uit de hand: Velsen vaardigt noodbevel uit. Dekamarkt dicht, politie verricht aanhoudingen [video]

Er werd uiteindelijk een iemand aangehouden. Een 15-jarige jongen uit Velsen-Noord werd opgepakt vanwege het op zak hebben en afsteken van illegaal vuurwerk. Hij is inmiddels weer vrij, maar blijft wel verdachte. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Volgens de gemeente misdroegen zich in totaal zo’n veertig jongeren..

(Tekst gaat door onder de foto)

Agenten pakken een reljongere op.
© Foto Michel van Bergen

De politie bleef lange tijd standby op uitvalswegen. Een politiebusje stond bij de bushalte op de Velsertraverse en twee politieauto’s stonden op het fietspad op de Wijkerstraatweg.

Ook afgelopen vrijdag was het al raak. Bij een grote actie tegen relschoppers werden drie jongeren gearresteerd.

Klachten

Vanuit Velsen-Noord komen de laatste weken veel klachten over jongeren die vuurwerk afsteken en vernielingen aanrichten. Vorige week donderdag bereikte de overlast een voorlopig dieptepunt, toen een kerstboom van Ondernemers Vereniging Velsen-Noord (OVVN) bij het Stratingplantsoen met vuurwerk werd bestookt.

Ook in Beverwijk en Heemskerk dreigt het onrustig te worden. Op sociale media is een oproep te lezen om woensdag op en rond het Europaplein ook voor onrust te zorgen, eveneens met vuurwerk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.