Premium

Horeca-ondernemers in de IJmond niet verrast door langere lockdown. ’Nu stil blijven zitten, terwijl we geschoren worden’

Alex Oerlemans heeft zelf restaurant De Open Keuken waar klanten tijdens de lockdown maaltijden kunnen komen halen. ,,Je gaat de horeca in omdat je gezelligheid wilt bieden. Niet om de deuren dicht te houden.’’
© Foto Ronald Goedheer
IJmond

De verlenging van de lockdown wordt door de horeca in de IJmond relatief gelaten ontvangen, lijkt het. De pijn van de dichte deuren is er zeker, maar: ,,Het is een beetje chronische pijn geworden.’’

Eind vorig jaar sijpelden berichten door dat sommige horecabedrijven ’hoe dan ook op 19 januari de deuren weer zouden openen’. Maar dat geluid is nu nergens te horen. Cor van Zonderen, eigenaar van Korf Catering en voorzitter van de horecavereniging in Velsen: ,,De situatie is nu ook anders. Toen was alle retail nog open. Nu is alles dicht. Moreel gezien voelt dat anders voor ons.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.