Tennisser Tallon Griekspoor niet op herhaling in Melbourne, Robin Haase nog wel in de running voor Australian Open

Tallon Griekspoor.
© Archieffoto ANP
Doha

Tallon Griekspoor doet volgende maand niet mee aan de Australian Open. De 24-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep verloor dinsdag in de tweede ronde van de kwalificaties, die deze week in Doha worden gehouden. Robin Haase en Botic van de Zandschulp wonnen wel en hebben nog één overwinning nodig voor plaatsing.

Griekspoor, de nummer 155 van de wereld, moest in de tweede kwalificatieronde na een goede start zijn meerdere erkennen in de Australiër John-Patrick Smith. Het werd in 2-6, 6-3 en 6-4 voor de mondiale nummer 315. De Nederlander plaatste zich vorig jaar in Melbourne voor de eerste keer in zijn loopbaan voor het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi. In de eerste ronde verloor hij toen van de Amerikaan Taylor Fritz.

De 33-jarige Haase was in Doha, waar de voorrondes eenmalig plaatsvinden, in de tweede kwalificatieronde met 6-4 en 7-5 te sterk voor de Italiaan Gian Marco Moroni. Haase deed van 2010 tot en met 2019 tien keer op een rij mee aan de Australian Open. In 2011 haalde hij de derde ronde. Vorig jaar reisde hij niet af naar Melbourne omdat hij was afgezakt op de wereldranglijst.

Eerder op de dag verzekerde Botic van de Zandschulp zich net als Haase van een plek in de derde en laatste kwalificatieronde. Hij treft de Fransman Mathias Bourgue met als inzet een plek in het hoofdtoernooi, dat pas op 8 februari begint. Woensdag neemt Haase het op tegen de Fransman Quentin Halys, de mondiale nummer 206. Zelf bezet Haase plek 198 op de wereldranglijst.

Bij de vrouwen, die in Dubai spelen, verloor Lesley Pattinama-Kerkhove in de tweede ronde met 6-3 en 6-2 van de Oekraïense Lesja Tsoerenko.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen