Kwart van de kinderen vindt lockdown prima, ouders smachten naar open scholen

© Foto Nanny Nina
Haarlem

Ruim een kwart van de kinderen vindt het geen probleem dat de lockdown langer duurt. Ze geven aan het thuis blijven en les krijgen van hun vader of moeder prima te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim tweehonderd kinderen en hun ouders dat het Haarlemse oppas- en gastouderbureau Nanny Nina heeft gehouden.

De ouders van de schoolgaande kinderen staan veel negatiever tegenover de verlenging van de lockdown na 19 januari. Slechts 2 procent zegt geen probleem te hebben met een langere sluiting van de scholen en opvang. ,,Ouders hebben moeite met het hooghouden van alle ballen’’, legt Jasmijn Kok uit, die met haar tweelingzus Lyla bureau Nanny Nina heeft opgericht. ,,Zo komen ouders met drie schoolgaande kinderen laptops en tijd te kort om iedereen te helpen bij huiswerkopdrachten, terwijl ze ook nog hun eigen werk moeten doen.’’

Geen gehaast

Daarentegen zien ouders ook de voordelen van de lockdown. Ze hebben beter zicht op wat hun kinderen leren, brengen meer tijd samen door zonder het gehaast naar sportclubs en ze hebben meer begrip gekregen voor het werk van docenten.

Nanny Nina heeft het door de lockdown een stuk drukker, er zijn meer aanvragen van ouders voor oppas. Bij veel boekingen wordt de wens neergelegd dat de oppas meehelpt met thuisonderwijs. Desondanks kan Nanny Nina aan de vraag voldoen, omdat veel studentes meer tijd hebben door de online colleges en het wegvallen van bijbanen in de horeca.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.