Premium

Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek had hele week al het gevoel dat hij zou gaan scoren en doet dat tegen Jong AZ: ’Soms heb je dat gewoon’

Velsen-Zuid

Vaak scoort hij niet maar als ’ie het doet is het gedenkwaardig. Met een goal in de slotfase stelde aanvoerder Frank Korpershoek een punt veilig voor Telstar tegen Jong AZ.

Het bekendste doelpunt van Frank Korpershoek is zonder twijfel de omhaal die hij in 2018 thuis tegen FC Den Bosch maakte. Zo mooi als dat Van Basten-achtige doelpunt was deze treffer niet maar het was wel een belangrijke. Met een 1-2 achterstand en nog vijf minuten te spelen op de klok, gaf trainer Andries Jonker zijn aanvoerder de opdracht om naar voren te gaan. Na een goede actie van Gyliano van Velzen kwam de bal ter hoogte van de zestienmeterlijn bij de verdediger. Die schoot feilloos raak. Juichend rende Korpershoek naar de bank van Telstar om een boks te geven aan Dennis Bliek, de communicatiemedewerker van Telstar die vrijdag dienst deed als teammanager bij absentie van Kevin Dinkelberg. Korpershoek: ,,Ik had de hele week al het gevoel dat ik een goaltje zou maken. Ik had dat gisteren nog met Dennis besproken, dus het was leuk dat we dat konden delen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen