Veertien aanhoudingen na rellen in Haarlem-Schalkwijk

Op en rondom de Belgiëlaan braken maandagvond rellen uit.
© Foto Michel van Bergen
Haarlem

De politie heeft vanwege de rellen in Haarlem-Schalkwijk maandagavond veertien aanhoudingen verricht. Dat meldt een woordvoerder.

Op en rond de Belgiëlaan was het vanaf 20 uur lang onrustig. Tientallen jongeren misdroegen zich in dit deel van Europawijk. Politiebusjes en persfotografen werden bekogeld met stenen. Ook stichtten relschoppers brandjes en lieten ze zwaar vuurwerk ontploffen.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Aan het einde van de avond had de politie de zaak onder controle en keerde de rust terug in de wijk. Spaarnelanden ruimde de losse stoeptegels op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Burgemeester: onacceptabel

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen reageerde aan het begin van de nacht op de ongeregeldheden. ,,De rellen en het vandalisme in onze stad zijn onacceptabel. De gebeurtenissen vanavond waren een ernstige verstoring van de openbare orde. De coronamaatregelen zijn voor iedereen zwaar, we snakken allemaal naar meer bewegingsvrijheid. Maar dat geeft niemand het recht om tijdens de avondklok in groepen door de stad te trekken, brand te stichten, vuurwerk af te steken en vernielingen te plegen’’, aldus de burgervader. ,,Ook het geweld van vanavond tegen politieagenten is ontoelaatbaar. Geweldplegers worden hard aangepakt. Door stevig optreden is het weer rustig geworden.”

Lees ook: Stenenregen en vuurzee in Haarlemse Europawijk: ’Het is echt bizar, normaal is het hier heel stil. Nu hoor je in de verte de hele tijd van die knallen en sirenes’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.