Atleet Jochem Dobber plaatst zich in Wenen voor EK indoor [video]

Jochem Dobber.
© Archieffoto
Wenen

Jochem Dobber is zaterdag uitstekend aan het indoorseizoen begonnen. In Wenen liep de atleet van AV Suomi uti Santpoort-Noord met 46.62 seconden ruim onder de limiet (47.20) voor het Europees Kampioenschap indoor, dat begin maart in het Poolse Torun wordt gehouden.

Doordat de toppers in Wenen allemaal de prettige buitenbaan toegewezen kregen, was er van spanning geen sprake. ,,Ik vond dat eigenlijk wel lekker. Zo kon ik mij perfect op mijn raceplan richten.”

Dobber is onder de 400 meter lopers een flyer, het type dat het van een snelle beginfase moet hebben. Daar kwam in Wenen echter weinig van terecht. ,,Ik had mij voorgenomen om in 21.60 seconden door te komen maar toen ik de klok net onder de 22 seconden zag stilstaan dacht ik wel, we moeten aan de bak.”

Het resulteerde in een uitstekend tweede gedeelte van de race waarin hij tot 46.62 seconden kwam, de derde tijd ooit gelopen door een Nederlander.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dobber en de 400 meter selectie hebben in Zuid Afrika een uitstekende trainingsstage afgewerkt. Een stage waar hij zelf nooit aan heeft getwijfeld. ,,Pas na de reacties in mijn omgeving sloeg de twijfel een beetje toe. Maar uiteindelijk ben ik blij dat we gegaan zijn. Ik denk niet dat ik in Nederland zulke stappen had kunnen maken.”

Enkele uren na zijn succesvolle 400 meter kwam Dobber ook in actie op de 200 meter. Daar eindigde hij als vierde in een tijd van 21.59 hetgeen sneller was dan zijn persoonlijk record van 21.90 dat dateerde uit 2016.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen