Premium

Kookboek uit Kennemerland: een hart onder de riem voor de horeca in coronatijd. Eentje om van te smullen

Initiatiefnemers en samenstellers Sylvia Blok (rechts) en Nancy Floris.
© Foto Ronald Goedheer
Beverwijk

Als steuntje in de rug voor de door de coronamaatregelen getroffen horeca in de IJmond was het bedoeld. Ondertussen is het een boek om letterlijk van de smullen. Sylvia Blok en Nancy Floris stelde hét kookboek voor de regio samen, met recepten van 43 deelnemende restaurants uit Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Beverwijk en Wijk aan Zee.

Tijd om zelf een recept te proberen heeft grafisch vormgever en administratieve duizendpoot achter het boek Sylvia Blok nog niet weten te vinden. ,,Maar dat zalmgerechtje van Gewoon bij Roon in Castricum ziet er heerlijk uit. En ik zat ook al te kijken naar een gambagerechtje van Van Ruysdael in Heemskerk. De Smaeckkamer in Beverwijk heeft een heerlijk nagerecht, dat ik ook wel een keer wil maken.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.