Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland iets afgenomen

In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur iets minder nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld dan op de dag ervoor. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt vrijdag 10.580 nieuwe gevallen.

Donderdag meldde het RKI bijna 12.000 besmettingen. Een dag eerder ging het om meer dan 900 nieuwe gevallen Het coronavirus is sinds het begin van de pandemie bij 2.482.522 inwoners van Duitsland vastgesteld.

Er overleden in het afgelopen etmaal in Duitsland nog eens 264 personen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Covid-19 heeft daarmee tot dusver zeker 71.504 levens geëist in Duitsland.

Britse variant

RKI-topman Lothar Wieler waarschuwde vrijdag dat de Britse variant van het coronavirus binnenkort dominant kan worden in zijn land. Die extra besmettelijke B117-variant zou inmiddels goed zijn voor zo'n 40 procent van de coronabesmettingen in Duitsland. Het ging een maand geleden nog om 6 procent.

Bondskanselier Angela Merkel maakte woensdagavond bekend dat de lockdown een groot gedeelte van deze maand sowieso nog van kracht blijft. Wel kondigde Merkel enkele versoepelingen aan die overeen zijn gekomen met de deelstaatregeringen. Die versoepelingen moeten mogelijk worden gemaakt door extra snelheid met het vaccineren en een gratis sneltest per week voor alle Duitsers.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.