Haarlemmer Jurgen Wielart niet door naar halve finale 800 meter op EK indooratletiek

Jurgen Wielart tijdens een andere atletiekwedstrijd.
© ANP
TORUN

De 800 meter op de EK indooratletiek in het Poolse Torun stond in schril contrast met de 400 meter. Geen van de drie Nederlanders op de dubbele afstand wist de series te doorstaan. Jurgen Wielart uit Haarlem, Djoao Lobles uit Den Helder en Thijmen Kupers uit Doetinchem eindigden in hun series niet bij de eerste drie en plaatsten zich daardoor niet voor de halve finales.

Kort daarvoor vierde de Nederlands equipe ongekend succes op de 400 meter. Liemarvin Bonevacia, Tony van Diepen en Jochem Dobber wonnen ieder hun heat in de halve finales en lopen zaterdag in de finale om de medailles. Nog nooit stonden drie Nederlanders in de finale van een loopnummer op een groot kampioenschap.

Lees ook: Unicum in de Nederlandse atletiek: drie finalisten op 400 meter EK indoor. Van Diepen, Dobber en Bonevacia winnen alle drie hun halve finale

Kupers, die in 2015 zijn grootste succes behaalde met brons op de 800 meter bij de EK indoor, kon bij zijn vijfde deelname niet imponeren. Hij finishte als vijfde in zijn serie in 1.50,38. Debutant Wielart eindigde een serie later als zesde in 1.50,65. Nederlands kampioen Lobles had ook niet de benen. De atleet uit Den Helder loste in de laatste ronde bij de koplopers en finishte als zesde in 1.50,29.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen