Afslachting blijft uit na slechte start van Telstar tegen Cambuur Leeuwarden: koploper wint eenvoudig met 3-1 [video]

Leeuwarden

Telstar is vrijdagavond in Friesland met 3-1 onderuit gegaan tegen koploper Cambuur Leeuwarden.

Het nog altijd gehavende Telstar begon met dezelfde namen als vorige week. Opmerkelijk was dat Jonker in plaats van het vertrouwde 5-3-2 voor 4-3-3 koos, met Ozan Kökcü als nummer 10 achter Glynor Plet en Rashaan Fernandes. Het zorgde in de beginfase voor betere aansluiting met de spitsen dan in de vorige wedstrijden maar de defensie maakte een zwakke indruk.

Binnen elf minuten stond Cambuur voor na een flitsende aanval. Robin Maulun stond vrij en schoot hard in. Aan de 2-0 ging geklungel van Telstar vooraf. Niels van Wetten leverde de bal zomaar in. Cambuur strafte het keihard af.

Robert Mühren tekende voor de treffer. Een afstraffing leek in de maak maar mede dankzij uitstekende reddingen van Japser Schendelaar hield Telstar de schade beperkt. Vlak voor rust kwam het zelfs vanuit het niets op 1-2. Rashaan Fernandes was het eindstation van een vlotte aanval.

Toch werd het nooit een echte wedstrijd. Cambuur controleerde de wedstrijd zonder al te veel problemen. Jarchinio Antonia bepaalde de eindstand in de 56e minuut op 3-1.

Lees ook: Tactisch experiment Telstar brengt geen einde aan slechte serie: ’Het werkte wel maar de prijs was dat we verdedigend niet goed stonden’

Cambuur Leeuwarden - Telstar 3-1

11. Maulun 1-0, 19. Mühren 2-0, 44. Fernandes 2-1, 56. Antonia 3-1

Cambuur Leeuwarden Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura (80. Ladan); Maulun, Hoedemakers (46. Ter Heide), Oratmangoen (80. Sambissa); Antonia (70. Jacobs), Mühren, Kallon (27. Korte)

Telstar Schendelaar; Fernandes, Limouri (68. Berentein), Regeling, El Yaakoubi, Pattynama; Cagro (46. Overtoom), Adshead (68. Taha), Van Wetten (46. Dijkstra); Plet, Kökcü (79. Eindhoven)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen