Premium

Joost Beenes waarschuwt voor leed ná de lockdown: psycholoog Kenter Jeugdhulp hoopt op aandacht voor ’coronapijn’ jongeren, om voorziene extra drukte bij crisisdienst te voorkomen

Psycholoog Joost Beenes van Kenter Jeugdhulp kan het komende zomer - als de coronabeperkingen achter de rug zijn - aanmerkelijk drukker krijgen.
© foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Psycholoog Joost Beenes kan het komende zomer beduidend drukker krijgen dan gewoonlijk. Heel veel inwoners van de IJmond en de regio Haarlem zullen een zucht van verlichting slaken, als de coronamaatregelen worden versoepeld. Maar waarschijnlijk zien Beenes en zijn collega’s bij Kenter Jeugdhulp zich juist dan geconfronteerd met een grotere toeloop van kinderen en jong-volwassenen die door de beperkingen geestelijk in de knel zijn geraakt.

Hij oogt monter. Soepeltjes neemt Joost Beenes de trap in het gebouw van Kenter Jeugdhulp aan de Haarlemse Diakenhuisweg, zijn vaste uitvalsbasis. Ook na de korte beklimming staat er vrolijkheid op de netvliezen van de jonge psycholoog. Toch maakt hij zich zorgen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.