Loopgroep03 uit Haarlem haalt 8.650,- op voor straatkinderen in Nicaragua

Maarten de Keijzer (midden), bestuurslid Stichting Monimbó, krijgt een cheque uit handen van de organisatoren van de Nica03Run Willemijn Jongens en Frank van der Laan.
© Particuliere foto
Haarlem

De Haarlemse Loopgroep03 heeft 8.650 euro bijeen gelopen voor straatkinderen uit Nicaragua. Voor deze run werden plekken in de Kennemerduinen omgedoopt tot Nicaraguaanse gebieden.

Het geld gaat naar de Stichting Monimbó die zich inzet voor straatkinderen in dit Midden-Amerikaanse land. Een van de leden van de 170 leden tellende loopgroep is nauw betrokken bij dit goede doel.

Mensen kunnen niet op reis in deze tijd, dus haalde de loopgroep Nicaragua naar Nederland. Zo werd de Brederodeberg (hoogste punt van de Kennemerduinen) de San Cristobal genoemd, de hoogste vulkaan van Nicaragua. Het Vogelmeer heette Lago Cocibolca: het grootste meer van Nicaragua. Ook andere duinen en meren kregen Nicaraguaanse namen

De run bleek een schot in de roos. Meer dan zestig gesponsorde leden legden in de laatste twee weken van maart 2.376 kilometer af en haalden daarmee 8.650 euro op voor de stichting. Nog twee wapenfeiten uit deze gezamenlijke run: het Vogelmeer is vijfhonderd keer gerond en de Brederodeberg is zestig keer opgerend.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.