Opluchting bij Huiskamer van Oost: Haarlem gaat onderzoek doen naar nieuw onderkomen

De Huiskamer van Oost in de Blauwe Wetering.
© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

De champagne vloeit rijkelijk bij Dick Klootwijk, initiatiefnemer van de Huiskamer van Oost. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft het stadsbestuur opgedragen om te onderzoeken of een pand aan de Steve Bikostraat geschikt is voor zijn stichting. ,,We zijn zwaar gelukkig.’’

Tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond stemden 27 van de 36 raadsleden voor een motie van Hart voor Haarlem. Fractievoorzitter Louise van Zetten noemde de Huiskamer van Oost een ’prachtproject van vrijwilligers’.

Klootwijk is ’ontzettend blij’ met de uitkomst. ,,We zijn al anderhalf jaar bezig. Trots Haarlem heeft het toen als eerste op de agenda gezet. Zo is de strijd begonnen. Het wordt nu weleens tijd dat er iets gebeurt.’’

Het huidige onderkomen van de Huiskamer van Oost in bedrijfsverzamelpand de Blauwe Wetering gaat binnenkort tegen de vlakte. De initiatiefnemer wil graag zijn intrek nemen in een pand aan de Steve Bikostraat, maar daar is een subsidie van de gemeente voor nodig.

De stichting van Klootwijk houdt dagelijks kleine evenementen voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, minder bedeelden of mensen met gezondheidsproblemen. Ook kunnen Haarlemmers er terecht voor advies over wmo-aanvragen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.