Opvolger voor polderdichter Mirjam Noach gezocht

Wie wordt de opvolger van Mirjam Noach?
© Archieffoto
Haarlemmermeer

Bibliotheek Haarlemmermeer is op zoek naar de nieuwe, officiële Polderdichter voor 2021-2022. Hij of zij wordt opvolger van Mirjam Noach.

De Polderdichter krijgt twee jaar lang de kans om zijn of haar poëtische kunsten aan iedereen in Haarlemmermeer te laten zien. Iedereen van jong tot oud kan meedoen aan de wedstrijd. Van klassiek tot haiku’s en van spoken word tot rap, alles is toegestaan.

De Polderdichter geeft samen met de Bibliotheek Haarlemmermeer vorm aan het ’Polderdichterschap’. Hierbij worden ook de inwoners van de gemeente Haarlemmermeer betrokken. De verkozen dichter is twee jaar in functie en schrijft gedichten over bijvoorbeeld lokale gebeurtenissen of personen.

In 2018 werd deze wedstrijd gewonnen door Mirjam Noach. De afgelopen twee jaar heeft zij gedichten geschreven voor onder meer de bibliotheek en de gemeente. Deze gedichten zijn gebundeld in een boek dat is opgenomen in de collectie van de bibliotheek. Mirjam zal samen met Marja Ruigrok (wethouder Cultuur van de gemeente Haarlemmermeer) en Swaentje van Sprundel (Programmeur Culturele activiteiten van de Bibliotheek Haarlemmermeer) plaatsnemen in de jury. In de laatste ronde zal een verrassingsgastjurylid aanschuiven.

Geïnteresseerden in het Polderdichterschap kunnen zich voor 14 mei aanmelden door het insturen van twee zelfgeschreven gedichten. Daarnaast moet er een korte video gemaakt worden waarin de kandidaat-dichter zich voorstelt en één van de gedichten voordraagt.

Als laatste moet er een motivatie geschreven worden waarom men de titel ’Polderdichter 2021-2022’ zou willen dragen.

De gedichten, video en motivatie kan via wetransfer.com verstuurd worden naar aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

In de tweede ronde moet een gedicht in opdracht worden geschreven. Hierover ontvangen de beteffende kandidaten begin juni 2021 bericht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.