Borrelbox Bevrijdingspop moet van online-versie feestje maken

De Bevrijdingspop Borrelbox© Foto Bevrijdingspop

Peter Bruyn
Haarlem

Toegegeven, de sfeer van de Haarlemmerhout tijdens Bevrijdingspop kan niet gecompenseerd worden met een bak borrelnoten.

Maar nu Haarlems grootste gratis popfestival voor het tweede achtereenvolgende jaar niet op de gebruikelijke wijze door kan gaan, worden alle middelen ingezet om ook van de online-versie een feestje te maken. Zoals de Bevrijdingspop Borrelbox. Vanaf één uur ’s middags tot laat in de avond kan thuis via het beeldscherm meegeleefd worden met de muziek van onder meer Typhoon, Eefje de Visser, Altın Gün, GUYY, POM en The Irrational Library, maar ook met aandacht voor het thema ’Vrijheid is niet vanzelfsprekend’, korte docu’s en ’vrijheidscolleges’. Omdat even een rondje bier halen voor je vrienden echter niet gaat, introduceert Bevrijdingspop een andere manier om iets van die sfeer in huis te brengen en tegelijk het festival te steunen.

Samen met een groot aantal Haarlemse sponsors is er een zogenaamde Borrelbox die voor 24,95 besteld kan worden. Daarin een viertal speciaalbiertjes, wat frisdranken, kaasjes en andere snacks en een placemat. Er is ook nog een luxevariant met meer snacks en een flesje wijn erbij en die kost 29,95. Maar daar blijft het niet bij: in een kleine honderd boxen zit een ’gouden ei’ verstopt, waarmee een extra prijs gewonnen kan worden, variërend van een fles wijn via een kookboek tot een koptelefoon.

Via www.bevrijdingspop.nl kan er besteld worden, de boxen kunnen bezorgd en afgehaald worden. De opbrengst van de Borrelbox gaan naar de Stichting Bevrijdingspop, zodat er de komende jaren weer een echt buitenfestival georganiseerd kan worden waar de bezoekers het glas kunnen heffen op de vrijheid, zoals vanouds.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.