Beieren deze maand weer open voor toeristen

Premier Markus Söder zegt dat de Duitse deelstaat Beieren deze maand weer opengaat voor toeristen. Vanaf 21 mei zou vakantie weer mogelijk moeten zijn in regio's met een laag besmettingspercentage. Beieren is een populaire bestemming voor reizigers uit Duitsland en daarbuiten.

Het besluit van Beieren komt op het moment dat het aantal nieuwe besmettingen in heel Duitsland is gedaald na een langdurige lockdown. Berlijn en verschillende deelstaten, waaronder Beieren, willen ook de volledig gevaccineerden en de mensen die hersteld zijn meer vrijstelling van de coronaregels geven.

Söder zei dat hotels, vakantieappartementen, campings, openluchtrestaurants, theaters, concertzalen, operagebouwen en bioscopen weer open mogen in gebieden met minder dan 100 coronabesmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen zeven dagen.

Maatregelen

Verschillende maatregelen tegen het virus blijven wel van kracht, zei Söder. Hiertoe behoren sluiting van de openluchtrestaurants om 22.00 uur en de voortzetting van de mondkapjes-en-testvoorschriften.

Ook andere deelstaten in Duitsland bekijken nu of er de komende tijd versoepelingen kunnen worden doorgevoerd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.