50 miljoen coronaprikken gezet in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk zijn meer dan 50 miljoen coronaprikken gezet sinds de vaccinatiecampagne begin december begon. De regering meldt dat ruim een kwart van de volwassen bevolking volledig ingeënt is.

Zo'n 34 miljoen mensen hebben hun eerste vaccinatie gehad, 15 miljoen hebben ook hun tweede dosis toegediend gekregen. Dit heeft volgens de regering al een "aanzienlijke impact" gehad op het Verenigd Koninkrijk, dat eerder zwaar werd getroffen door de pandemie. Het aantal positieve testen en sterfgevallen door Covid-19 is dit jaar exponentieel afgenomen.

De regering wil eind juli alle volwassenen een coronavaccin aanbieden. Volgens de minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, lijkt het erop dat dit gaat lukken. Vaccinatieminister Nadhim Zahawi noemt het vaccinatieprogramma tot dusver een groot succes.

Net als zijn collega wijst Zahawi erop dat het werk er nog niet op zit. "Elke prik brengt ons een stap dichter bij het beëindigen van deze pandemie", benadrukt hij. Beide ministers vragen Britten zich te laten inenten zodra ze uitgenodigd worden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.