Elektrische auto’s winnen terrein: Velsen krijgt er tien oplaadpunten bij

Een oplaadpunt voor elektrische auto’s.
© archieffoto Ron Pichel
Velsen

De gemeente Velsen krijgt er tien oplaadpunten voor elektrische auto’s bij. De oplaadpalen komen op vijf verschillende locaties verspreid over de gemeente Velsen.

In Driehuis komen twee punten op de kruising Nicolaas Beetslaan/Driehuizerkerkweg, in Santpoort-Noord op de kruising Crocusstraat/Dahliastraat en Valckenhoeflaan/Westerhoevelaan, in Velsen-Noord aan de Gildenlaan/Vinkenkrogtlaan en in Velserbroek aan de Sluisweid/de Weid. Deze parkeerplaatsen krijgen borden met de tekst ’alleen om elektrische voertuigen op te laden’.

Een belangrijke reden om het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s uit te breiden is het ‘Klimaatprogramma Gemeente Velsen 2010-2020’. Elektrische auto’s stoten minder CO2 en fijnstof uit. Maar dat is niet de enige reden: steeds meer autoproducenten hebben een elektrisch exemplaar in hun assortiment, kan lang niet iedereen zijn voertuig op eigen terrein opladen en hebben verschillende Velsenaren een aanvraag voor een oplaadpaal gedaan.

Eerder zijn er al ruim vijftig openbare oplaadpalen in de gemeente Velsen geplaatst.

Deelauto’s

Ook krijgt Velsen een aantal parkeerplaatsen voor Greenwheels. De gemeente Velsen wil voor deze deelauto’s plekken reserveren aan de Antillenstraat in Santpoort-Noord (ter hoogte van huisnummer 34 van de Corantijnstraat), de Bloemendaalstraatweg in Santpoort-Zuid (ter hoogte van huisnummer 26), de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord (ter hoogte van huisnummer 160) en de Vechtstraat in IJmuiden (ter hoogte van huisnummer 51).

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.