Druk bij Velserpont, maar niet zo erg als vorige week

Verkeersregelaars houden de kruising vrij van verkeer. De extra pont verlicht de druk.
© foto mediahuis
IJmond

De sluiting van de Velsertunnel leidt deze zaterdag niet tot de chaotische taferelen van vorige week. Het is drukker op de wegen rond Velsen, maar het verkeer kan relatief goed doorrijden.

Het eerste weekend van mei slibden de wegen in en rond Velsen dicht met verkeer dat een weg zocht naar de andere kant van het Noordzeekanaal. Ook deze zaterdag staan er veel auto’s te wachten om het Pontplein op te mogen, maar de extra pont verlicht de druk. De verkeersregelaars rond het Pontplein sturen automobilisten vanuit IJmuiden die de pont op willen door naar de Stationsweg. Daar kunnen ze kiezen óf ze rijden door voor de omleiding via het Rottepolderplein óf ze keren om en sluiten aan in de rij wachtende auto’s voor de pont. De verkeersregelaars houden de kruising bij het Pontplein vrij, een wereld van verschil met de drukte vorige week. Toen stonden wagens lukraak op de kruising in de hoop een plekje op de Velserpont te bemachtigen.

Drukker

Ook verderop bij de verkeerslichten bij Velsen-Zuid is het drukker dan anders, maar leidt het extra verkeer niet tot lange files en opstoppingen. Vanaf de afrit A22 komt al het verkeer dat deze kant op had gewild en het verkeer dat door de tunnel had willen gaan maar naar de omleiding is gestuurd. Dat maakt het druk bij de oprit van de A22 naar Haarlem, maar het overige verkeer kan hier moeiteloos langs. Een verkeersregelaar zit bij een auto naast de kruising, klaar om in te grijpen mocht dat nodig blijken.

Pijlen

Op de A208, de Westelijke Randweg vanuit Haarlem, is het rustig. Het verkeer rijdt goed door en laat zich door pijlen en pylonen de afrit naar IJmuiden op dirigeren. Al met al een heel ander beeld dan vorige week. De oproep van de gemeente, de kaart met omleidingsroutes, de aangepaste bebording voor de omleiding en de extra aandacht voor de werkzaamheden en de problemen vorige week lijken deze zaterdag in ieder geval effect te hebben.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.