Het evenementenseizoen komt er aan. Rode Kruis IJmond spaart daarom voor speciale AED’s voor de fietsteams

Zo ziet een Rode Kruisfiets met een AED eruit.
© Foto Rode Kruis IJmond
IJmond

De vrijwilligers van het Rode Kruis IJmond bereiden zich voor op het komende evenementenseizoen. Om de fietsteams van het Rode Kruis te kunnen uitrusten met speciale lichtgewicht AED’s is een spaaractie gestart.

De activiteiten van de vrijwilligers van Rode Kruis IJmond waren het afgelopen jaar geheel gericht op corona. Boodschappen doen, helpen in verpleeg- en verzorgingsinstellingen en assisteren bij de test- en vaccinatielocaties. Maar nu lijkt het erop dat er komende zomer weer vaker ’normale evenementen’ zijn.

,,De fietsteams zijn heel belangrijk voor snelle inzet bij bijvoorbeeld wandelevenementen. Voor de fietsen zijn kleinere en lichtere AED’s nodig. Dit zijn behoorlijke prijzige apparaten en we hopen ze met een digitale collecte te kunnen aanschaffen. Daarnaast willen we ook graag een rek om de fietsen goed te kunnen vervoeren. Ook dat is iets wat we met de opbrengst van de collecte willen doen’’, vertelt bestuurslid en coördinator van de collecte Errol Diel.

De digitale collecte is nog tot eind juni. Op de website en Facebookpagina van Rode Kruis IJmond is een digitale collectebus te vinden. Maar doneren kan ook via https://rodekruis.digicollect.nl/rode-kruis-afdeling-ijmond

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.