Honkballer Mike Groen debuteert in selectie voor OKT

Het honkbalteam staat in Mexico onder leiding van Hensley Meulens.
© Archieffoto
Haarlem

Het Rotterdamse Neptunus is met zeven spelers hofleverancier van de nationale honkbalploeg die vanaf 22 juni in actie komt tijdens het laatste Olympische Kwalificatie Toernooi in Mexico.

In de selectie zijn 26 spelers opgenomen die actief zijn in de Nederlandse hoofdklasse, de Amerikaanse en Mexicaanse Independent Leagues en zogenaamde free agents, aangevuld met één speler uit de Duitse Bundesliga en één speler uit de Italiaanse Serie A.

Het Team Kingdom of the Netherlands staat tijdens dit toernooi waar het laatste ticket voor de Olympische Spelen te verdienen is onder leiding van de ervaren coach Hensley Meulens. Waar oorspronkelijk zes landen zouden deelnemen zijn er nu nog drie teams over. China meldde zich als eerste af. Vervolgens lieten Taiwan en recent ook Australië weten af et zien van deelname. Het OKT zou worden gehouden in Taiwan maar werd door de wereldbond verplaatst naar Mexico omdat corona-perikelen spelen in het Aziatische land niet mogelijk maakte.

In Puebla treft het Koninkrijksteam de Dominicaanse Republiek en Venezuela, de nummers 10 en 8 van de wereldranglijst. Het wedstrijdschema is door alle aanpassingen nog niet bekend. Alleen de winnaar plaatst zich voor Tokio waarvoor Japan, Mexico, Zuid-Korea, Israël en de Verenigde Staten al zijn geplaatst.

Tjerk Smeets, technisch Directeur van de KNBSB is blij dat er een zo sterk mogelijk Koninkrijksteam is samengesteld. ,,Het samenstellen van een selectie is altijd een puzzel. Maar met de vele wijzigingen, aanpassingen en bijbehorende gevolgen rondom dit toernooi was het maken van deze groep echt ingewikkeld. Na veel overleggen met de technische staf zijn we echter tot de conclusie gekomen dat deze spelers ons de beste kans geven om het laatste ticket voor Tokio te veroveren.”

De selectie herbergt twee debutanten in werper Mike Groen en outfielder Jiandido Tromp. Groen is reliever bij L&D Amsterdam en maakte al eerder onderdeel uit van de selectie van het Koninkrijksteam U23. Tromp speelt dit seizoen voor San Marino in Italië.

De volledige selectie:

Werpers: Tom de Blok (Amsterdam), Mike Bolsenbroek (Heidenheim, Duitsland), Wendell Floranus (Tigres de la Angelopolis, Mexico), Mike Groen (Amsterdam), Franklin van Gurp (geen club), Lars Huijer (HCAW), Jair Jurrjens (Guerreros de Oaxaca, Mexico), Kevin Kelly (Neptunus), Diegomar Markwell (Neptunus), Shairon Martis (geen club), Juancarlos Sulbaran (Amsterdam) en Orlando Yntema (Neptunus).

Catchers: Sicnarf Loopstok (Lincoln Saltdogs, Verenigde Staten) en Dashenko Ricardo (Neptunus).

Binnenvelders: Yurendell de Caster (Wildcats, Curaçao), Calten Daal (geen club), Dwayne Kemp (Neptunus), John Polonius (Neptunus), Juremi Profar (geen club), Sharlon Schoop (geen club) en Curt Smith (Lincoln Saltdogs, Verenigde Staten).

Buitenvelders: Roger Bernadina (Neptunus), Randolph Oduber (Hoofddorp Pioniers), Denzel Richardson (Amsterdam), Ademar Rifaela (geen club) en Jiandido Tromp (San Marino, Italië.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen