Recepten voor het populaire keto-dieet

Zoals ook Juliëtte van Eeten in haar column zegt, is een crash-dieet geen aanrader. Ook over het momenteel mateloos populaire keto-dieet zijn de meningen sterk verdeeld.

Wie meer wil weten over de voor- en nadelen van een keto-dieet zou eens moeten kijken naar het artikel dat het Voedingscentrum erover geschreven heeft. Zij melden onder meer: ,,Net als andere diëten om af te vallen, kan het ketogeen dieet helpen gewicht te verliezen. Bij gezonde volwassenen lijkt ketose op de korte termijn geen grote gezondheidsrisico’s met zich mee te brengen. Maar de effecten van het ketogeen dieet op gewicht en gezondheid op de lange termijn zijn onbekend.’’

Wie dit in het achterhoofd houdt en toch eens wil kijken wat het allemaal inhoudt of wie af en toe eens een koolhydraatarme maaltijd wil eten, kan terecht bij ’Ketodutchie’. Het gelijknamige platform online is van Jacqueline Neslo. Haar kookboek met ruim 50 recepten is verdeeld in ontbijt, lunch, diner en party. Je hoeft het niet eens te zijn met het keto-dieet om hier toch veel lekkere recepten uit te halen.

Jacqueline Neslo: ’Ketodutchie’. Uitg. Spectrum, €16,99.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.