Premium

Blom, Beentjes en Lambermon zwemmen geld bijeen tijdens Swim to Fight Cancer. ’Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of iemand die aan die rotziekte is overleden’

Frank Blom, Michel Lambermon en Sam Beentjes zijn er (bijna) klaar voor.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Haarlem

Frank Blom steekt zijn enthousiasme over zijn zwemtochten door het Spaarne niet onder stoelen of banken. Op zondag 19 september is de eigenaar van Broodje van Toen voor de derde keer van de partij bij de Swim to Fight Cancer. Zijn collega Sam Beentjes maakt haar debuut. „Geheel vrijwillig”, zegt ze met een vette knipoog.

De 23-jarige Beentjes geeft toe dat ze twee kilometer een ’lange rit’ vindt. „Het stuk heb ik vaak genoeg afgelegd. In een bootje”, grapt ze. „Natuurlijk heb ik mijn A-, B- en C-diploma en kom ik vooruit. Maar zwemmen in het openwater is heel wat anders dan in een binnenbad of de Houtvaart. Het lijkt me geweldig om door het Spaarne te mogen zwemmen. Als Haarlemse moet je dat een keer in je leven doen, vandaar dat ik me door Frank heb laten overtuigen om mee te doen. Tot die tijd moet ik nog even aan de bak om mijn conditie op peil te krijgen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.