Artiesten door de lucht naar Velsen Valley

Nick & Simon

Nick & Simon© Publiciteitsfoto

Van de kunstredactie
Velsen-Zuid

Naar schatting 120.000 muziekliefhebbers worden zaterdag 15 september verwacht tijdens de eerste editie van het muziekfestival ’De Vliegende Vrienden van Amstel Live’.

Het festival vindt op drie plaatsen tegelijk plaats. De optredende artiesten vliegen per helikopter naar de festivalterreinen in Spaarnwoude (Velsen Valley in Velsen-Zuid), Zwolle en Eindhoven.

Het is ’een militaire operatie’, zo meldt de organisatie in de persoon van mede-organisator Machiel Hofman. Niet alles gaat overigens door de lucht. De artiesten gaan in helikopters, de crews in busjes en de instrumenten en apparatuur in vrachtwagens.

De Amsterdamseweg/N202 in Velsen-Zuid wordt tijdelijk voor al het verkeer afgesloten, aldus de organisatie op haar site.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er zijn optredens van onder anderen Marco Borsato, Guus Meeuwis, Anouk, Maan, Chef’ Special, Nick & Simon en André Hazes jr..

Ook kan het publiek Ronnie Flex en Lil’Kleine aan het werk zien. De organisatie kondigt aan dat er verrassende samenwerkingen en duetten te zien zullen zijn.

André Hazes jr. stapt samen met Nick & Simon en Xander de Buisonjé in een helikopter. Marco Borsato deelt zijn plek in het luchtruim met Jeroen van Koningsbrugge en Roel van Velzen.

De Noord-Hollanders Borsato, Van Velzen en Van Koningsbrugge eindigen hun tocht in Spaarnwoude. De in Zwolle woonachtige rapper Typhoon sluit de festivaldag in zijn eigen woonplaats af. Guus Meeuwis en Rowwen Hèze zijn de slotacts in Eindhoven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.