Velsen haakt aan bij initiatief ter ondersteuning van gezinnen

Pieter van Hove
Velsen

Overbelaste gezinnen in Velsen kunnen in de nabije toekomst een beroep doen op een zogeheten steungezin bij bijvoorbeeld de opvoeding van hun kinderen. Die ondersteuning kan bestaan uit het naar sportles of zwemmen brengen van de kinderen, ze af en toe een weekeinde, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden.

Velsen haakt aan bij een initiatief dat al in enkele tientallen gemeenten van start is gegaan: de stichting Buurtgezinnen.

Die presenteert zich als een nieuwe speler in het sociale domein, die in opdracht van gemeenten voor overbelaste gezinnen hulp zoekt, in de vorm van een ander gezin dat ondersteuning biedt.

Zo wil Buurtgezinnen.nl voorkomen dat de problemen verergeren en eraan bijdragen dat kinderen kunnen blijven opgroeien in hun eigen gezin.

De stichting wil in oktober beginnen in Velsen en de buurtgemeenten Beverwijk en Heemskerk en is nu op zoek naar twee coördinatoren die vraag en aanbod in deze gemeenten bij elkaar wil brengen.

Zij moeten ervoor zorgen dat de organisatie zichtbaar wordt in de gemeente, bij gezinnen, op scholen en bij andere hulpverlenende instanties. Meer informatie over de vacature is te vinden op de site van de stichting: www.buurtgezinnen.nl of op Facebook.

Daar kunnen ook steungezinnen zich aanmelden, en gezinnen die hulp kunnen gebruiken. De stichting wordt gesteund door het Oranjefonds.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.