Schiphol roept spotters en werknemers op uit te kijken naar vermiste kat

Schiphol roept spotters en werknemers op uit te kijken naar vermiste kat
© Screenshot Twitter
Schiphol

Schiphol roept vliegtuigspotters en medewerkers van de luchthaven op om uit te kijken naar de vermiste kat Mars.

Het diertje ontsnapte 2 augustus vlak voor een vlucht naar Curaçao uit een bench en is nog altijd niet terecht. Eind augustus werd nog Mars gespot op Schiphol. Nu schakelt de luchthaven dus hulp in van spotters en personeel.

Mars stond op het punt om met zijn eigenaresse Sandra Jeunhomme en haar andere kat Gum te emigreren naar Curaçao. Mars ontsnapte echter en Sandra zat al in het vliegtuig. Zij moest tot haar grote verdriet haar kat achterlaten.

„Het had zo mooi moeten worden. Ik en mijn twee katers op een nieuw avontuur op Curaçao”, schrijft Sandra op Facebook die ook een Facebookpagina voor haar katten heeft gemaakt. „Het liep zo anders. Gisteren heeft Mars in blinde paniek zijn bench gesloopt en is ontsnapt vlak voordat hij het ruim in zou gaan. Ik heb hem noodgedwongen achter moeten laten en ben hem nu dus kwijt. Ik zit nu dus samen met de kater Gum te wachten op bericht dat Mars gevonden is en ook nog naar ons toe kan komen.”

Mars is een Europese korthaar en rood-wit gekleurd. Mensen die de kater aantreffen kunnen bellen met 0900-0141. Ook kan via de site mijndieriszoek.dierenbescherming.nl melding worden gemaakt als Mars is gevonden.

Meer nieuws uit Haarlem