Helen Shepherd (78) overleden

© Archieffoto: Cees de Geus

IJmuiden

In verzorgingshuis Velserduin is maandagmiddag op 78-jarige leeftijd Helen Shepherd uit IJmuiden overleden.

Dat meldt haar zoon Marco Schaap.

Lees ook: Helen Sheperd: laatste herder is niet meer

Shepherd, geboren als Lenie Schaap, werd vooral bekend als zangeres van het trio The Shepherds samen met haar broers Nico en Jan. De grootste klapper van de Shepherds was wel het lied ‘Dank U’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de jaren zestig waren ze bijna wekelijks op televisie met Nederlandse volksliedjes die in een nieuw jasje waren gestoken. Ook traden ze op in liveprogramma’s voor het huwelijk van Prinses Beatrix en Prins Claus en de geboorte van Willem-Alexander.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In 2001 gingen Helen en haar broer John (Jan), die in 2016 overleed), toeren door verzorgingshuizen via de Peacock Foundation. En in 2003 verscheen er nog een kerstalbum Kerstboomkaarsjes. Vanwege haar verdiensten is ze in 2003 onderscheiden met het ereburgerschap van de gemeente Velsen.

Als bekende Nederlander bleef ze al die jaren toch gewoon in IJmuiden wonen, vertelt Marco Schaap. ,,Het Gooi of zo waar al die bekende types heen gingen, dat trok haar helemaal niet. Ze bleef een echte IJmuidense. Ze zette zich ook in voor de buurt. Zo heeft ze ook nog eens een actie gehouden voor zwerfkatten in het havengebied.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.