Vliegende Vrienden Amstel Live gaat door

De concertreeks Vrienden van Amstel Live krijgt een buiteneditie. Momenteel wordt in Velsen Valley hard gewerkt om het festivalterrein voor zaterdag klaar te krijgen.

De concertreeks Vrienden van Amstel Live krijgt een buiteneditie. Momenteel wordt in Velsen Valley hard gewerkt om het festivalterrein voor zaterdag klaar te krijgen.© Ron Pichel

Kees de Boer
Velsen-Zuid

Het Velsense deel van recreatiegebied Spaarnwoude is komende zaterdag het decor voor ’De Vliegende Vrienden van Amstel Live’. Het is een eenmalig evenement waarbij ’De Vrienden van Amstel Live’ en ’The Flying Dutch’ vanwege een gezamenlijk jubileum de krachten bundelen.

Zaterdag vliegt een keur van artiesten, waaronder Bløf, Anouk, Nick en Simon, Fedde le Grand, Guus Meeuwis en Marco Borsato met de helikopter een rondje door Nederland, waarbij podia in recreatieschap Spaarnwoude (’Amsterdam’), Zwolle en Eindhoven worden aangedaan.

Lees hier: Artiesten door de lucht naar Velsen Valley

Komend weekeind zijn er echter mogelijk ook stakingsacties van de politie. De Velsense burgemeester Frank Dales heeft met politie, OM en organisator overlegd.

En met de beide burgemeesters van Zwolle en Eersel, waar het evenement ook wordt gehouden. Zij hebben met elkaar geconcludeerd dat het veilig genoeg is om het evenement door te laten gaan. Mocht er echter een calamiteit optreden, dan komt de politie wel in actie.

Muziekcafé

De reden voor het evenement is dat ’De Vrienden van Amstel Live’ in 2018 precies twintig jaar geleden een start maakte in een Amsterdams muziekcafé onder de naam ’Heeren van Amstel’. Dat was gelijk zo’n succes dat de tweede editie al in Ahoy werd georganiseerd.

De andere jubilerende partij ’The Flying Dutch’ is het grootste open air dance evenement in Nederland, met jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers. Dit festival viert in 2018 zijn vijfjarig jubileum.

Artiesten en bands zullen veelal in duo-vorm reizen. Zo zullen Blöf en Chef Special voor het eerst samen een podium delen en ook voor Maan, Diggy Dex en Kraantje Pappie is het een eerste live kennismaking. Verder zullen Douwe Bob en Anouk en Guus Meeuwis en Rowwen Hèze als duo samen een optreden verzorgen.

Omdat de artiesten na elk optreden gelijk in de helikopter stappen om naar het volgende podium elders in het land te vliegen, wordt het een enorme logistieke operatie, aldus woordvoerder Lisa van der Heijden van ’Vliegende Vrienden van Amstel Live’. ,,We hebben de artiesten gevraagd om de tijd van hun optreden goed in de gaten te houden.”

Schertsend: ,,Een niet al te lange toegift voor het publiek dus, anders loopt het strakke speelschema gevaar.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.