Deksels geeft benefietconcert voor Flying Doctors

Deksels geeft benefietconcert voor Flying Doctors
Bloemendaal

Het Haarlems/Bloemendaalse kwartet Deksels geeft vrijdag in de kapel van landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal een benefietconcert voor Amref Flying Doctors.

Het kwartet Deksels timmert al meer dan zeven jaar aan de weg met hun unieke luister-versies van pop- en jazzklassiekers: vertaald in het Nederlands, omgearrangeerd naar iets semi-akoestisch, en uitgevoerd op een rijke collectie houten, koperen en metalen instrumenten.

De vier leden van Deksels spelen speciaal voor deze gelegenheid een reprise van hun theaterconcert Deksels gaat op reis en neemt mee, waarmee ze eerder dit jaar nog in een uitverkochte Pletterij stonden. Ze worden daarbij ondersteund door speciale gasten Marc de Leeuw (saxofoons, trompet, zang), Ron de Gruyl (drums, percussie), Onno Hulsman (gitaar, zang) en Erik van de Elst (reisleiding).

Amref is de de belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika, en werkt op alle niveaus van de gezondheidszorg: met dorpsvrijwilligers, stamhoofden, artsen, personeel in de klinieken, ministeries en de World Health Organisation. De organisatie zet zich bijvoorbeeld in Kenia in tegen meisjesbesnijdenis. Amref Flying Doctors heeft samen met de Masai in Kenia en Tanzania na jarenlange samenwerking een alternatief bedacht: onderwijs. Meisjesbesnijdenis is verboden maar komt nog veel voor bij nomadische stammen.

Het benefietconcert begint om 20 uur. Kaarten - 17,50 euro - zijn te verkrijgen aan de zaal, of te reserveren via loeshappe@hetnet.nl.

Meer nieuws uit Haarlem