KNRM erft bijna half miljoen

IJmuiden

De KNRM heeft donderdag uit de nalatenschap van donateurs de heer en mevrouw De Groot uit Enschede een schenking van 415.000 euro ontvangen.

Het echtpaar had in hun testament vijf goede doelen benoemd die na hun overlijden elk een schenking tegemoet konden zien. De heer en mevrouw De Groot waren al jaren donateur van onder meer de reddingmaatschappij, in 2015 schreef mevrouw De Groot - Perton nog een handgeschreven brief aan de redders: ,,Als voormalige zeezeilers en donateurs sinds 1956, dragen wijlen mijn man en ik de Reddingmaatschappij een warm hart toe. Gelukkig hebben we nooit een beroep op uw hulp hoeven te doen, maar de wetenschap dat de KNRM er zou zijn in geval van nood, gaf ons een veilig gevoel. Ik heb diep respect voor de moed, het vakmanschap en de morele inzet van de reddingbootbemanning en ben trots op uw bedrijf wat op eigen kracht, zonder subsidies, zulk prachtig werk doet.’’

De heer De Groot was bij leven tekenaar en reclameman en maakte voornamelijk pentekeningen en aquarellen van Twentse landschappen en boerderijen, hij overleed in 2010. In oktober 2017 overleed mevrouw De Groot waarna de executeur-testementair twee miljoen over vijf goede doelen moest verdelen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.