Drainage bij gladde weg tunneltje Velserbroek

Plassen in het tunneltje onder de A9.

Plassen in het tunneltje onder de A9.© Archief

Susanne Moerkerk
Velserbroek

Een definitieve en structurele oplossing tegen de gladheid onder het tunneltje bij Velserbroek naar recratiegebied Spaarnwoude wordt nog gezocht, maar er zal op korte termijn drainage worden aangelegd.

Deze drainage moet de overlast door opwellend grondwater tegen gaan, maar dit grondwater is naar alle waarschijnlijkheid niet de enige reden dat het onder het tunneltje in zowel de zomer als de winter glad is door water.

Lees ook: Het blijft glibberen en glijden onder de A9

Wethouder Bram Diepstraten laat dit weten na vragen van PvdA-fractievoorzitter Ben Hendriks.

Volgens Diepstraten is de gladheid bij velen een doorn in het oog en speelt het probleem deels zo lang omdat de weg van het recreatieschap is, maar het viaduct onder de A9 is van de Staat. ,,Het probleem is nog niet helemaal helder, bodem onderzoek moet meer uitwijzen.’’

Daaruit moeten de mogelijke oorzaken van het vele water op het wegdek van de verbinding tussen Velserbroek en recreatiegebied Spaarnwoude naar voren komen. Van daaruit kunnen oplossingen worden uitgewerkt die structureel voorkomen dat het water voor glijpartijen kan zorgen.

Het tunneltje is al jaren onderwerp van klachten. In de winter vriest het water op het lager gelegen wegdek vast, waardoor en glijpartijen ontstaan. In de zomer is het glad door regen en modder.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.