Telstar aan geweerde fans: ’Dit past niet bij onze club’

Carlo Nijveen
Velsen-Zuid

Supporters van de tegenstander weren, past niet bij Telstar. Dat stelt de voetbalclub in een email aan ongeveer vijftig fans van FC Twente die vrijdag bij de wedstrijd tussen Telstar en de Tukkers in het Rabobank IJmond Stadion niet welkom zijn.

De Twente-supporters hadden kaarten voor een ’thuisvak’ gekocht. De lokale autoriteiten zien het duel met Telstar als een verhoogd risicowedstrijd. Daarom hebben zij besloten deze pakweg vijftig bezoekers geen toegang te geven.

Lees ook: Vijftig fans van FC Twente niet welkom bij duel tegen Telstar

’Als gevolg hiervan zijn wij, hoe spijtig ook, gedwongen de door u gekochte kaarten te blokkeren’, schrijft Telstar aan de Twente-aanhangers. Zij krijgen wel hun geld terug.

De beslissing om de vijftig supporters van FC Twente niet het stadion in te laten, maakt gemengde reacties los. ’Vet ziek, man. Kut Telstar. Maak het uitvak groter, dan ben je van dit gezeik af. Andere clubs idem dito’, schrijft een verontwaardigde fan op Twentefans.nl.

Begrip

Een andere supporter toont wél begrip voor het besluit. ’Nu is iedereen boos, omdat ze extra controleren en geen risico willen lopen. In deze voetbalcultuur zeer begrijpelijk. Als ze het niet hadden gedaan en de pleuris was uitgebroken, dan weet ik zeker dat er hier op dit forum mensen zitten die zeggen: Dan hadden ze maar beter moeten controleren en geen gewone kaarten aan Twente-supporters moeten verkopen’, aldus de Twente-aanhanger.

Driehonderd andere Twente-fans met kaarten voor het uitvak zijn overigens wel gewoon welkom.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen