’Klein duimpje’ Telstar wil resultaat tegen Twente

Mike Snoei tijdens de training© Foto Ron Pichel Fotografie

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar - FC Twente, dat is klein duimpje tegen de grote reus, beseft Telstar-trainer Mike Snoei. Toch gelooft hij in een goed resultaat.

,,FC Twente heeft een budget van 16 miljoen euro per jaar, een stadion met 30.000 plaatsen en ze willen kampioen worden.” Snoei geeft maar even aan welke club vrijdag ’móét’ winnen.

,,De druk ligt bij FC Twente. De druk die wij voelen is de druk die we onszelf opleggen om een resultaat te behalen. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Het stadion zal vol zitten met mensen die komen kijken hoe wij het gaan doen tegen zo’n grote club.”

Want dat er thuis een goed resultaat mogelijk is tegen de topteams uit de Keuken Kampioen Divisie staat voor Snoei vast. ,,Vorig jaar hebben we thuis De Graafschap, N.E.C. en Jong Ajax ook pijn kunnen doen.”

Dat FC Twente met negen nieuwe basisspelers nog midden in een groeiproces zit, zegt Snoei niet zoveel. ,,Dat geldt net zo goed voor ons. We zijn nog steeds bezig om elkaar te leren kennen. ”

Of Frank Korpershoek vanavond inzetbaar is valt nog te bezien. De aanvoerder trainde donderdag niet mee. ,,Het is afwachten. Ik heb hem rust gegeven in de hoop dat hij inzetbaar is. We kunnen zijn ervaring goed gebruiken.”

Linksback Elso Brito moest in de 0-2 verloren uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden vanwege hamstringklachten verstek laten gaan. Hij is er tegen de Tukkers weer bij. Ook Dylan Mertens maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie.

De van FC Volendam overgekomen middenvelder maakte in de voorbereiding een goede indruk, maar raakte vlak voor aanvang het seizoen geblesseerd aan zijn rechterenkel.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen