Telstar wil nieuwe bekerflop voorkomen

Shaquill Sno druipt af na de zeperd tegen VVSB vorig jaar. Telstar hoopt tegen AFC beter voor de dag te komen.

Shaquill Sno druipt af na de zeperd tegen VVSB vorig jaar. Telstar hoopt tegen AFC beter voor de dag te komen.© Foto Wim Wobbes

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Vorig jaar blameerde Telstar zich in de eerste ronde van de beker door met 4-1 te verliezen van tweededivisionist VVSB. Telstar-trainer Mike Snoei waakt voorafgaand het duel bij AFC voor een nieuwe zeperd in het bekertoernooi.

De ontmoeting met VVSB staat Snoei nog helder op het netvlies. Telstar had nog geen wedstrijd verloren in de competitie maar werd door VVSB met grote cijfers uit het toernooi geknikkerd. En dat terwijl VVSB het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde.

,,Er waren destijds een aantal jongens bij die het toch wat te licht hadden opgepakt. Misschien gold dat ook wel voor mezelf. Ik gaf aanvoerder Frank Korpershoek rust. Dat gaf wellicht toch een verkeerd signaal af waardoor jongens dachten dat het wel goed zou komen.”

Snoei is met eigen ogen naar AFC wezen kijken. Dit weekend was assistent-trainer Arvid Smit nog aanwezig bij het met 2-4 gewonnen uitduel van AFC tegen VVSB.

De Amsterdammers zijn met 12 punten uit vijf wedstrijd uitstekend begonnen aan het seizoen in de tweede divisie.

De selectie van AFC bestaat uit veel spelers met een achtergrond in het professionele voetbal en telt liefst vier ex-Telstar-spelers. Thomas van den Houten, Milan Hoek, Johan Kulhan en Melvin Grootfaam hebben een verleden in Velsen-Zuid en behoren allemaal tot de vaste kern van trainer Ulrich Landvreugd.

De 46-jarige hoofdtrainer was een van de spelers van AFC toen de Amsterdammers het eveneens tegen Telstar opnamen in de eerste ronde van de KNVB-beker. Destijds won Telstar met 0-2 door goals van Leon Kantelberg en Sjaak Lettinga.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen