Rap-carrière in knop gebroken

Redacteur IJmuiden
heemskerk

Voor de IJmond Top 50 kunnen lezers en radioluisteraars stemmen of suggesties aandragen via nhd.nl/ijmondtop50. Deze muzieklijst is voor diverse artiesten en muziekliefhebbers aanleiding om over de regionale popscene te vertellen.

Veel inzenders van de IJmond Top 50 noemen nummers van bands die al jaren (niet meer) bestaan. Moderne muziek, zoals hiphop, is ver in de minderheid. Ook dáárom hoort het dubbel ontroerende ’Als ik ga’ van Vincent Hekman alias Skinny-Vinny op de lijst, vindt niet alleen de vader van deze vorig jaar overleden rapper.

Het nummer, een duet met Iris van der Meij, staat op het in 2010 uitgebrachte debuutalbum ’De echte ik’, die de toen pas 18-jarige Heemskerker lanceerde in een volle Bobs in Uitgeest. Het werd geschreven als troostend eerbetoon aan zijn vriend Duncan Niesten, die bij een auto-ongeluk in Wijk aan Zee om het leven kwam. Op 20 juli 2011 stierf Vincent Hekman zelf net zo vroeg en onverwacht, als gevolg van hartfalen. De opbrengst van de cd, waarvan er alleen al in Heemskerk bijna 400 verkocht werden, ging voor de helft naar de Nederlandse Hartstichting.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.