Tamerus is in elke linie van waarde

Gertjan Tamerus. Archieffoto

Hein ten Berge
Rijnsburg

Is hij voor HFC van grotere waarde in de spits of op het middenveld? Er is nu zelfs een derde optie. Gertjan Tamerus heeft in de voorbereiding bewezen ook uit de voeten te kunnen als verdediger.

In het oefenduel tegen Rijnsburgse Boys (2-2) speelde de 34-jarige Haarlemmer die bij NAC en Heracles furore maakte als spits, alsof hij al jaren centraal achterin staat. Trainer Pieter Mulders heeft er in één klap een geroutineerde verdediger bij.

Tamerus spreekt niet van een metamorfose. ,,Vroeger was ik altijd verdediger. Als laatste man heb ik zelfs nog voor de Nederlandse jeugd gespeeld. Ook bij Haarlem ben ik achterin begonnen.’’

Wennen

Het was na al die jaren wel weer even wennen maar Tamerus heeft de smaak inmiddels te pakken. ,,Het is een leuke positie. Je hebt het spel voor je, je kunt duels aangaan en je moet veel coachen. Van mijn snelheid moet ik het niet hebben maar ik kan er wel voor zorgen dat ik op de goede plek sta.’’

Of de trainer ook daadwerkelijk een centrale verdediger in hem ziet, weet hij nog niet. De komende twee weken zal daarover worden gesproken. Tamerus: ,,Wat ik zelf wil? Dat maakt mij echt niet zoveel uit. Dit bevalt mij in ieder geval goed.’’

Paal en lat

Koninklijke HFC stoof in Rijnsburg uit de startblokken. In de eerste minuut trof testspeler Diego Sedoc paal en lat en vijf minuten later opende Mike van den Ban de score. Door treffers van Danny van de Vijver en Nick Kuipers kwam de thuisploeg nog voor rust op 2-1.

De opnieuw goed spelende Koen Beeren zorgde in de tweede helft voor de Haarlemse gelijkmaker. Daarmee doet de voormalig Bloemendaal-aanvaller een serieuze gooi naar een basisplaats.

Ook aanwinst Pieter Bas den Hartigh is een goede kandidaat maar de van BOL overgekomen spits is bij HFC nog niet de makkelijk scorende spits die hij in Broek op Langedijk was.

Mulders aast op een extra aanvaller. Dat zou Diego Sedoc die momenteel op proef is, kunnen zijn. De rappe buitenspeler heeft in de oefenduels tegen Dongen en Rijnsburgse Boys echter nog niet kunnen overtuigen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen