Goochelweekend op Kennemerboulevard

Anneke Wijsman
IJmuiden aan Zee

Het is eens wat anders, in plaats van een violist een goochelaar aan je eettafeltje. Komend pinksterweekend staat de Kennemerboulevard geheel in het teken van de vingervlugge entertainers.

Er is op zondagmiddag van 14 tot 18 uur een toernooi. Op maandag wordt er om 13 uur een workshop voor kinderen gegeven en maandagavond zijn optredens in de restaurants.

,,Het is een klein wereldje, de goochelwereld’’, zegt Herman Koster, eigenaar van Het Zandhuis én zelf goochelaar. Ooit was hij kampioen van Nederland en Engeland. Hij werkte dertien jaar in de goochelwinkel van Jan Monnikendam in Haarlem. De opgebouwde contacten gebruikt hij nu om vakgenoten uit te nodigen.

Toernooi

Voor het toernooi hebben zich inmiddels vijftien deelnemers aangemeld. Voor het tafel-goochelen een zelfde aantal. De optredens van de wedstrijdkandidaten zijn zondag op drie plekken op de boulevard.

,,Deelnemers bellen me al op waar de jury op gaat beoordelen. Ze hebben net het Nederlands Kampioenschap in Ede achter de rug, waar op allerlei technische dingen wordt gelet, zoals een puntje van een zakdoek dat nog te zien is. Maar hier gaat het puur om entertainment. Ze staan ook niet op een podium maar bij een tafel. De toeschouwers staan er echt met hun neus bovenop.’’

Workshop

Maandag geeft vijfvoudig Nederlands kampioen Hilbert Geerling een workshop aan kinderen die wel zelf hun goochelspullen mee moeten nemen.

Maandagavond gaan de goochelaars voor hun plezier in de zaken op de boulevard aan de slag. Ook Herman gaat dan los, daartoe aangezet door zijn levens- en zakenpartner Petra. ,,Ze zei: Trek je zwarte pak aan en ga lekker bij Chi Ling staan goochelen’’, lacht de horecaman.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.